ثبت کاج، معتمدترین موسسه ثبت شرکت ها و خدمات حقوقی ایران

ثبت کاج

حق امضا در شرکت

حق امضا در شرکت

حق امضا در شرکت چیست؟

شاید برای شما هم سوال باشد، حق امضا چیست ؟ چه کسانی در شرکت حق امضا دارند؟ مسئولیت های قانونی و حقوقی دارندگان حق امضا در شرکت چیست؟ آیا می توانیم به مدیرعامل شرکت حق امضا ندهیم؟خوب باید بگوییم که این دقیقا موضوعی است که در هر شرکتی با دیگری تفاوت هایی دارد. به طور کلی اساسنامه یک شرکت به معنی چارچوب کلی فعالیت های آن شرکت است و از این رو نام افرادی که حق امضا دارند، در اساسنامه قید می شود.

در هر شرکتی شخصی به عنوان مدیر عامل وجود دارد که وظایف خاصی بر عهده وی است، توجه داشته باشید که در هر شرکتی، مدیر عامل باید حق امضا داشته باشد. لازم به ذکر است که نوع شرکت یکی از مواردی است که تاثیر به سزایی بر روی حق امضای اعضا یک شرکت دارد.

حق امضا در شرکت سهامی خاص

در ثبت شرکت سهامی خاص حداقل 5 نفر به عنوان هیئت مدیره مشغول به کار هستند، شاید برای شما جالب باشد که بازرس ها نمی توانند حق امضا داشته باشند، اما هر سه نفر دیگر می توانند حق امضا داشته باشند و این موضوع با تصمیم نهایی همین هیئت مدیره انجام می شود.

حق امضا در شرکت مسئولیت محدود

در یک شرکت مسئولیت محدود حداقل دو نفر به عنوان شریک هستند، این دو می توانند با هم دیگر، یا به طور تکی حق امضا داشته باشند. حق امضا هم که دو بخش است عموما : اوراق مالی و تعهد آور و اوراق عادی و اداری که هر دو باید به هنگام ثبت شرکت مشخص شوند.

تعیین افراد دارنده حق امضا

یکی دیگر از سوال هایی که برای مخاطب پیش می آید این است که در یک شرکت، چطور به شخص خاصی حق امضا داده می شود و به شخص دیگری این حق داده نمی شود؟ توجه داشته باشید که در یک شرکت، اعضا هیئت مدیره تنها کسانی هستند که می توانند در رابطه با مسائل مهم تصمیم گیری کنند.

داشتنن حق امضا در شرکت هم از آن مسائل مهمی است که فقط اعضا هیئت مدیره می توانند برای آن تصمیم گیری کنند. از این رو در طی جلسه هایی که اعضا هیئت مدیره با یکدیگر دارند، شخص یا اشخاصی را به عنوان دارنده حق امضا معرفی می کنند و باید توجه داشته باشید که در صورت نیاز امکان تغییر حق امضای شرکت وجود دارد.

لازم به ذکر است که شخص مدیر عامل باید حق امضا داشته باشد، از این رو به شما پیشنهاد می دهیم، شخصی را به عنوان مدیر عامل انتخاب کنید که به او اعتماد کامل دارید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که مدیر عامل می تواند از اعضا هیئت مدیره یا شخصی خارج از آن باشد و در این رابطه محدودیتی وجود ندارد.

مراحل تغییر حق امضای شرکت

تغییر حق امضای شرکت برای شرکت به این صورت است که صاحبان حق امضا، مجاز به امضا کردن اوراق تعهدآور شرکت مانند چک، سفته، برات و عقود اسلامی و اوراق عادی و اداری هستند. حق امضا را می­توان در هر دو بخش(امضای اوراق تعهدآور و امضای اوراق عادی و اداری) منحصراً به یک نفر یا به دو شخص مستقل اعطا کرد. حتی می­توان در هریک از بخش­ها، این حق را به صورت مشترک به دو نفر داد تا اوراق را به صورت متفقاً امضا کنند.

توجه داشته باشید که در صورت تغییر مدیر عامل شرکت، باید برای تغییر حق امضای شرکت هم اقدام کنید، در غیر این صورت گاهی مشکلاتی برای شما به وجود می آید و بهتر این است که از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.

هیئت مدیره، افراد دارای حق امضا را از بین اعضای هیئت مدیره، سهامداران، سهامدارانی که عضو هیئت مدیره هستند یا نمایندگان اشخاص حقوقی که سهامدار شرکت دیگری می­باشند؛ انتخاب می­کند. معمولاً حق امضای اوراق عادی به مدیرعامل و حق امضای اوراق تعهدآور به مدیرعامل و افراد مجاز دیگر داده می­شود.

اعمال تغییر مذکور در حیطه اختیارات هم هیئت مدیره و هم مجمع عمومی فوق العاده است. هیئت مدیره و مجمع عمومی می­توانند حق امضا را از شخصی سلب و به شخص دیگری بدهند.

مدارک لازم برای تغییر حق امضای مجاز شرکت

  • تصویر مدارک شناسایی اعضای شرکت
  • تصویر آگهی تاسیس و روزنامه رسمی
  • تصویر آگهی آخرین تغییرات شرکت

مراحل تغییر حق امضای مجاز شرکت

  • تنظیم صورت جلسه مبنی بر تغییر حق امضای مجاز شرکت
  • ثبت صورتجلسه و ورود اطلاعات در سامانه ثبت شرکت­ها
  • ارسال صورتجلسه تغییر حق امضا در قالب پاکت پستی مخصوص ( پاکت زرد رنگ موجود در باجه های پستی )
  • صدور پیش نویس آگهی تغییر حق امضای مجاز شرکت بعد از چند روز که از پست مدارک گذشت.
  • مراجعه به اداره ثبت جهت امضا آگهی و دریافت آگهی تغییرات
  • پرداخت هزینه روزنامه رسمی و کثیر الانتشار

هزینه تغییر امضای شرکت

هزینه ثبت تغییر حق امضای شرکت در واقع هزینه ثبت یک صورتجلسه می باشد و هزینه ثبت تغییرات شرکت با توجه به فاکتورهای زیر مشخص می شود؛

  • هزینه ای که به اداره ثبت پرداخت خواهید کرد.
  • هزینه ای که برای آگهی روزنامه به دفتر روزنامه می دهید.
  • هزینه ای که شرکت های ارائه دهنده خدمات از شما دریافت می کنند.

نمونه صورتجلسه هیات مدیره در خصوص تعیین سمت و دارندگان امضاء مجاز در شرکت سهامی

نام شرکت : …………………………………

شماره ثبت شرکت : ………………………

سرمایه ثبت شده : ………………………

شناسه ملی : ………………………………

جلسه هیات مدیره شرکت ………………………… سهامی ثبت شده به شماره ………………… با حضور کلیه / اکثریت اعضاء در تاریخ ……………… ساعت………… در محل قانونی (چنانچه جلسه در محل دیگری غیر از محل قانونی شرکت تشکیل شده آدرس آن محل نوشته خواهد شد.) تشکیل و تصمیمات ذیل اتخاذ شد:

الف:

  1. خانم/ آقای ……… به شماره ملی ………… به سمت رئیس هیئت مدیره
  2. خانم/ آقای ………… به شماره ملی……………به سمت نایب رئیس هیئت مدیره
  3. خانم/ آقای ……………به شمارملی………به سمت مدیر عامل و عضو هیئت مدیره

ب: کلیه اسناد و اوراق بهادار و تعهدآور شرکت از قبیل اسناد تجاری، چک برات و سفته، قراردادها و عقود اسلامی با امضاء …………………… همراه با مهر شرکت معتبر می باشد.

ج: اعضاء هیات مدیره و مدیر عامل ضمن قبولی سمت خود اقرار می نمائیم که هیچگونه سوء پیشینه کیفری نداشته و ممنوعیت اصل ۱۴۱ قانون اساسی و مواد ۱۱۱ و۱۲۶ لایحه اصلاحی قانون تجارت را نداریم .

د: به خانم /آقای …………………… احدی از مدیران یا سهامداران یا وکیل رسمی شرکت وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل دفاتر ثبت اقدام نماید.

محل امضاء اعضای هیات مدیره: …………………………………….

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
Scroll to Top